تصادفات رانندگی | وکیل پرونده های تصادفات (بیمه ، اخذ دیه و ..)
تصادفات رانندگی به آن دسته از تصادفاتی اطلاق می شود که در جاده یا خیابان به وقوع می پیوندند که بر اثر آن یک وسیله نقلیه با یک وسیله نقلیه دیگر یا انسان برخورد می کند. نتیجه این تصادفات می تواند ضرر مالی و جانی متوجه وسایل نقلیه یا انسان شود.
علل رایج در تصادفات رانندگی
شاید بتوان یکی از بارزترین دلایل تصادفات جاده ای را خطای انسانی دانست که در وقوع آن سرعت غیرمجاز و عدم دقت کافی مهمترین عوامل شمرده می شوند.
بی توجهی اغلب رانندگان به تابلوهای حداکثر سرعت مجاز و ناتوانی راننده در کنترل خودرو باعث ایجاد تصادفات در جاده ها و خیابانها می شود که در موارد بسیاری منجر به حوادث ناگواری مانند مرگ و میر و معلولیت دائم در سرنشینان خودروها و عابران پیاده می گردد.
یکی دیگر از عوامل دخیل در وقوع تصادفات عامل سبقت غیر مجاز رانندگان وسایل نقلیه است. در این نوع تصادفات رانندگان غالبا به دلیل عجله و یا نبود دید کافی اقدام به سبقت غیر مجاز در پیچ ها می کنند که نتیجه آن رقم خوردن حوادثی دلخراش است.
برخی از رانندگان در هنگام رانندگی اقدام به استفاده از تلفن همراه و ارسال پیامک می کنند و یا مشغول صحبت کردن، خوردن و نوشیدن هستند و انجام چنین حرکاتی باعث از بین رفتن تمرکز در راننده شده و می تواند نتایج ناگواری در پی داشته باشد.
افرادی که به دلیل داشتن برخی از بیماری ها از قبیل افسردگی، سرماخوردگی و… اقدام به مصرف دارو می کنند و یا آن دسته از رانندگانی که از مواد مخدر، الکل و یا قرص های روان گردان که باعث تضعیف سطح هوشیاری در فرد می شود، استفاده می کنند نیز می توانند در بروز تصادفات رانندگی نقش داشته باشند.
مجازات افرادی که در حین رانندگی باعث ایجاد تصادفات می شوند چیست؟
- براساس قانون، آن دسته از حوادثی که ناشی از بی احتیاطی و یا عدم رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی بوده و یا این که راننده به دلیل نداشتن تجربه کافی در رانندگی باعث ارتکاب قتل غیر عمد شود مجازات آن از 6 ماه تا 3 سال حبس و متحمل پرداخت دیه به اولیای دم خواهد بود البته می تواند مجازات حبس آنها تبدیل به جزای نقدی شود.
- در برخی از موارد که تصادفات رانندگی باعث ایجاد نقص جسمانی مادام العمر در شخص شود به طوریکه که قابل علاج نباشد و یا اینکه دچار حواس پرتی دائم در فرد گردد و یا باعث ایجاد تغییراتی در شکل ظاهری فرد شود، راننده به مجازات 2 ماه تا یک سال حبس، که آن هم می تواند به جزای نقدی تبدیل شود محکوم شود، همچنین برای جبران خسارتی که به مصدوم وارد کرده است به پرداخت دیه محکوم می گردد.
- در تصادفاتی که منجر به نقصان یا ضعف دائمی یک از اعضای بدن شود و یا اینکه قسمتی از اعضای بدن از بین برود و یا در جریان آن سقط جنین اتفاق بیافتد، فرد خاطی به مجازات 2 تا 6 ماه حبس و پرداخت دیه به مصدوم محکوم می گردد.
- در مواردی که تشخیص داده شود راننده مست بوده و یا اینکه مدارک مورد نیاز برای رانندگی را نداشته و فاقد صلاحیت لازم برای رانندگی بوده، به بیش از دو سوم حداکثر مجازات محکوم می شود همچنین دادگاه می تواند فرد را از رانندگی از 1 تا 5 سال محروم کند.
اگر بعد از روی دادن تصادف، راننده مقصر، اقدام به فرار کرد چه کار باید بکنیم؟
اولین گام ارتباط با 110 و کشیدن کروکی است سپس شاکیان می توانند به نزدیک ترین کلانتری مراجعه کرده و علیه فرد مقصر ثبت شکایت کنند.
در انتها شاکیان می توانند با ارائه صورت جلسه کروکی، اصل مدارک بیمه نامه شخص ثالث و بدنه را به شرکت بیمه تسلیم کرده و هزینه خسارت را دریافت کنند.
باید توجه داشت که در صورت فوت سرنشینان راننده مقصر به قتل غیر عمد محکوم می شود و قتل غیر عمد مشمول قصاص نشده و به حبس 6 ماه الی 3 سال و پرداخت دیه به اولیای دم محکوم می شود. حبس می تواند در این گونه جرائم به جزای نقدی تبدیل گردد.
وکیل پایه یک متخصص پرونده های تصادفات در خدمت شما هستند.
تماس با وکیل تصادفات:
021-26135865
021-26135345